NRO-congres 2017

NRO-congres 2017

Met 500 enthousiaste bezoekers kijkt het NRO terug op een geslaagde derde editie van het congres ‘Samen op expeditie!’ voor onderwijs en onderzoek. Er was ruimte voor kennisdeling, inspiratie én goede gesprekken. Een deel van de dag is vastgelegd door tweedejaars studenten van de academische pabo van de Utrechtse Marnix Academie. Bekijk ook het fotoalbum voor een impressie van deze dag.

Het programma bood voor ieder wat wils. Als deelnemer uit het onderwijs kon je je verdiepen in onderwerpen zoals lesson study, professionele leergemeenschappen en andere vormen van professionalisering, gedrag en TOS, excellentie en ICT. Dit alles met onderbouwing vanuit onderwijsonderzoek.
En natuurlijk was er voor iedereen volop gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan, via meer of minder gestructureerde gesprekssessies en in de wandelgangen.

We begonnen de dag met een panelgesprek over de verschillen, overeenkomsten en succesfactoren voor een effectieve verbinding van onderzoek en schoolontwikkeling. Dat deden we met:

  • Rianne Bakker, docent vo (De Meerwaarde) en deelnemer professionele leergemeenschap
  • Sarien Shkolnik, vicevoorzitter College van Bestuur Graafschap College
  • Peer van der Helm, lector Residentiële Jeugdzorg, Hogeschool Leiden
  • Wim van Schaik, schoolleider van Vierbeek College (vso) en De Vaart (so), De Onderwijsspecialisten

Je kon verder in 3 rondes uit verschillende (typen) sessies kiezen: de een gericht op kennisoverdracht, de ander meer op kennismaking. De dag werd feestelijk afgesloten met de uitreiking van de NRO-Verbindingsprijzen.